Galleri Falkenbergs Konstskola
Inkognito, oljefärg och pastellkrita på duk, 120 x 94 cm.
1/4

Maria Lavin

Jag fascineras av växtvärldens former, naturens färgtoner och den historia och känsla som en plats eller vy kan förmedla. En av de saker jag fastnat för är att måla fram en rytm, en balans. Lekande linjer som blir landskapsliknande kompositioner eller former som känns bekanta med associationer till naturens urformer. 

För mig berättar varje målning sin egen berättelse. Jag vill genom måleriet påvisa den harmoni och skönhet som finns i det operfekta. 

Jag målar i olja och akryl, och arbetar oftast intuitivt. Färgen är viktig, liksom färgfältens möten. Valet av den första färgen sätter tonen för vad som följer, och processen fortsätter via penseldrag som väcker formen till liv, genom både medvetna och mer omedvetna drag.

Opportunisten är en vy från mitt fönster som blev till en målning. Virrvarret av grenarnas växtkraft kan även ses som koltrastens beskydd - så fritt men ändå inte? I målningen Inkognito speglas möten och motsättningar mellan harmoni och obalans. Det ena verkar ge det andra. Måleriet är ett sätt för mig att uttrycka det jag känner och tycker mig se, men på något vis även livets takt och otakt.

 

e-post: marialavin@hotmail.com
instagram: @marialavins