Galleri Falkenbergs Konstskola

 

VÅRUTSTÄLLNING 2020

 

Falkenbergs Konstskola gjorde internet till sin plats för snart 20 år sedan. På så sätt har skolan utvecklats till att bli geografiskt omspännande med studerande vars variationsrika förutsättningar, intressen och ingångsvinklar bidrar till ett brokigt och levande samtal. Under året fylls skolans plattform med experiment, utmaningar, kurser och projekt, alla med den digitala representationen som verktyg. Reflektioner och diskussioner sker därefter i skrift, via telefon och länk. 2021 års utställning äger traditionsenligt rum just här.

Vi får möta fragment av ockultistiska ritualer vid en Ikeagarderob i Finspång. Vi får se presenning behandlas som marmor utanför Åmål och stampa elden ur en brinnande målning i Grangärde. Vid Akkajaure flyter vatten och fjäll samman till en enda kropp genom måleri och i Landskrona har kontaminerad jord blivit till tvål. Utställningen är samtidigt inomhus och utomhus. Utställningen gör nedslag i en mängd platser, händelser och ögonblick, och är samtidigt det som en utställning alltid är: här, i rummet och i tiden. Nu.

En nyhet för i år är att tvåorna kommer avsluta året med att medverka i utställningen Konst på andra(s) ställen vid Årstad Konsthall i Falkenberg, där skolan har sin vagga. Till detta har de studerande fritt fått utforma varsin affisch som tar avstamp i deras konstnärskap. Ur och skur – Konst på andra(s) ställen äger rum mellan 17 juli till 1 augusti, men en förhandsvisning av de studerandes affischer finns att se redan nu, här.

Varmt välkomna till Falkenbergs Konstskolas Vårutställning 2021!

DELA