Galleri Falkenbergs Konstskola
Cuprum, skulptur, papier maché/metallfärg/oxideringsvätska, 120 x 170 x 50 cm
1/4

Josephine Cato

I mitt konstnärskap har jag valt att ifrågasätta och utforska den mänskliga upplevelsen. Att existera i en kropp, att göra sig bekant med och skapa en relation till alla de känningar som vi upplever. Jag gestaltar känslor av dissociation, malplacering och relationen mellan kropp och sinne. Jag vill framkalla en igenkänning hos åskådarna som öppnar upp för självreflektion.

Jag fick min start inom måleri men arbetar idag främst med skulptur. Vi har tillgång till väldigt fina material bara genom de produkter som tar sig in i våra hem. Papp, plast, glas och annat skräp används ofta i min process; jag tycker om att hitta lösningar med sådant jag har nära till hands.

Jag hoppas på att väcka frågor, funderingar och diskussion. Besitter vi förmågan att själva välja vilken form vi tar, eller är en betydlig påverkan utifrån oundviklig? Fyller vi bara ut den plats som finns tillgänglig för oss, eller har vi ett val? Kan vi ta så mycket plats att vi slutligen omfamnar, sväljer och utplånar det som tidigare stått i vår väg.

Instagram: @riddarcato
Hemsida: riddarcato.com