Galleri Falkenbergs Konstskola

Anja Sjöström

Jag är en experimentell fotograf och bildkonstnär som just nu studerar en MA i Fri Konst i England efter mina två år på Falkenbergs konstskola. Jag jobbar mest med analogt fotografi och brukar ”skada" mina fotografier genom att exponera filmen för olika ljuskällor eller använda experimentell eller färdigskadad film och flera olika skademetoder.

Mina verk talar ofta från en intim och introspektiv plats i mig själv. Jag blir inspirerad av personliga upplevelser, ofullkomlighet, begrepp som hem och identitet, naturens råhet och det oregelbundna. Mitt arbete bygger på förnekelsen av perfektion – att omfamna och välkomna begränsade möjligheter till kontroll och att lita på impulsen och intuitionen. Mitt mål är att bilderna ska väcka känslor eller berätta historier, inte att vara estetiskt vackra eller blir sedda som konst.

90% av mina verk sker utomhus och interaktionen med miljön är en mycket relevant faktor i mitt arbete. Jag gillar att utnyttja spontanitetens charm så mycket jag kan – jag brukar inte påverka miljö eller motiv för att fånga vad jag vill – och min metod kan nästan liknas vid en jakt. Detta, tillsammans med jakten och förnekelsen av perfektion, gör min arbetsprocess spännande och ganska oförutsägbar.

E-post: ansjostrom@outlook.com
Webb: www.anjasjostrom.se