Galleri Falkenbergs Konstskola

Marie Wictorin

Att skapa har alltid varit viktigt för mig och jag har länge försökt att hitta tiden till att få utlopp för det. Jag kom till en punkt då jag valde att prioritera konsten och nu har jag studerat två år på Falkenbergs konstskola. Min tid på skolan har kommit att bli oersättlig för mig. Att studera på distans, med fina klasskamrater och under ledning av utövande konstnärer som lärare, har varit givande och kom vid helt rätt tidpunkt i mitt liv.

Det är stor skillnad på hur jag tolkar och analyserar konst nu, och med den vägledning som jag har fått så känner jag att jag har hittat mitt bildspråk och utvecklat nya sätt att uttrycka känslor och tankar. Jag grundar gärna med diverse material för att hitta en spännande struktur att måla på och använder främst akryl tillsammans med något annat medium. Jag målar fritt och abstrakt, och provar mig fram med olika rörelser och diverse tekniker och redskap tills en intuitiv, nonfigurativ målning växer fram.

◊ Marie Wictorin är uppvuxen i Lidingö där hon också har sin ateljé. Hon har tidigare arbetat med ekonomi och studerat grafisk kommunikation och rörlig bild.

Hemsida: mariewictorin.se
Instagram: @mariewictorin
Mail: mariewictorinart@gmail.com 

Marie Wictorins fiktiva utställning (PDF)