Galleri Falkenbergs Konstskola

Ramona Stammel

När jag först sökte in på Falkenbergs konstskola så var mitt mål att utveckla mina konstnärliga kunskaper för att bli professionell tatuerare. På skolan började jag att utveckla ett stort intresse för måleri och en helt ny förståelse för konst. Jag insåg snart att jag kan uttrycka mig friare och nå ut till fler med min konst på duk istället för på hud. Tatueringsverktygen ställde jag därför snart åt sidan.

Under tiden på skolan har nya frågor och intresseområden uppkommit. Vad har berört människan genom tiderna? Hur har bilder som anses som tabu utvecklats? Vad berör oss nu? Hur påverkar det oss och vår personliga utveckling? Mänsklighetens utveckling?

Jag gillar att gestalta tabubelagda motiv i olja eller akryl, ibland i kombination med kol för att få fram olika effekter. På senare tid har jag varit väldigt inriktad på linjeteckningar och förenklingar: hur de samspelar med färg på en duk och skapar intressanta former, volymer och kroppar.

De tabubelagda motiven är för mig ett sätt att närma mig människan och hennes natur. BDSM* och sex överlag är ett stort intresse för mig i övriga livet då det handlar mycket om tillit och respekt och jag vill förmedla det vackra med detta i min konst. Sex är oftast vackert, de flesta människor har det och det bringar nytt liv till världen. Jag hoppas att jag genom min konst kan bidra till att sätta ljus på och normalisera detta fortfarande rätt tabubelagda ämne.

* BDSM är en förkortning som relaterar till en grupp erotiska tekniker och kan stå för Bondage, Disciplin, Sadism, Masochism. Se sv.wikipedia.org/wiki/BDSM

Tel: 079-347 52 37
Instagram: bodyartandartbyramona
Mail: ramona.stammel@hotmail.se