Galleri Falkenbergs Konstskola

Jojo Borg Larsson

Jag dansar i LA samtidigt som jag sover under mossans mjuka täcke. Man kan inte väcka mig.

Mitt arbete handlar om att hantera samtiden. Överleva den. Människan som art intresserar mig. Hur vi kan vara så upplysta och samtidigt så destruktiva? Dna, ursprung, lämningar och symboler är återkommande teman i mitt konstnärliga universum. Likaså död, tro, hopp och relationer. Att forma, skära, bränna, väva, måla, hugga, med mina händer, en människas händer, får mig att känna mig starkt länkad till vår historia.

Min breda yrkeserfarenhet inom kreativa yrken (designer, illustratör, setdesigner, inredningsdesigner, kostymör, matstylist mm), låter mig arbeta obegränsat med de flesta material. Materialens möjligheter ger mig enorm inspiration. Jag tycker om att arbeta med hantverksmetoder ur det förgångna och implementera dem i nutiden. Ofta använder jag återvunna eller förbrukade material. Ju mer oönskat ett material är – desto mer tycker jag om det.

Ett projekt jag arbetat med under året är en vegansk fine dining meny där varje rätt föreställer ett politiskt laddat sceneri. Vad köper vi när vi köpt allt, och varför fortsätter vi handla? Vad samtalar vi om när vi äter en tugga skövlad regnskog till ett orimligt pris, och postar vi vår måltid på SoMe? Jag upphör inte att förvånas över vårt behov av fabricerade ”fixar” som plåstrar om våra utbrända inre.

Under året på Falkenberg har mitt mål varit att arbeta fritt och levande. Just nu brinner jag för kork. Trädets hud. Jag bränner in det jag vill ha sagt. Eld, med kraft att förinta, men även skapa förutsättningar för nytt liv. Idéerna virvlar – stormar. Varje ny idé föder tio barn. Jag tar hand om dem.

Anything is possible – Love is all.

 

e-post: jojo@monarki.com

instagram: https://www.instagram.com/jojoborglarsson/

tel: 0046708666949