Galleri Falkenbergs Konstskola
Vävd, akvarell, akryl, oljepastell och garn på kartong, 40 x 30 cm.
1/4

Jessica Särner

Trädets skrovliga bark och stenens hårda yta övergår i ett mjukt mosstäcke som vuxit långsamt och existerat längre än de flesta av oss. Lammets grova ull värmer oss under de kyligaste kvällar. Den sköra ängsblomman står emot solens heta strålar och luftens hårda vindar med sina silkeslena blad. Minnen finns i ytan, i materialet och i strukturen. I känslan. Naturen så skör men samtidigt så beständig.

Garn och olika typer av textilier är grunden i det jag gör. Att känna hur ett material beter sig och rör sig i mina händer är ofta utgångspunkten. Och många gånger ser jag mer med mina händer än mina ögon.

Jag stickar, virkar, väver och syr. Detta är tekniker jag fått med mig från min tidigare utbildning i textil & design, och som jag nu använder i mitt konstnärskap. Men i mina verk står sällan textilen och garnet helt ensamma. Det är mötet mellan material som väcker min uppmärksamhet. En textur eller teknik gentemot en annan skapar något fängslande och intressant. 

Jag tycker om att arbeta med naturliga material som ull, bomull, lin och bivax. Jag försöker jobba med det jag har, och utnyttja material som kanske annars skulle ha slängts. Allt som oftast utgår jag ifrån ett färgspråk som är monokromt, nedtonat och jordnära. Färgens textur gentemot olika ytor och dess möte med olika material väcker en lust hos mig som jag drivs att utforska. Försöka se med nya ögon och ge det jag ser ett nytt liv.

 

e-post: jessicasarner@gmail.com

instagram: https://www.instagram.com/jessicasarner/