Galleri Falkenbergs Konstskola
Utan titel (Video)
1/4

Oskar Bengtsson

Film är det jag alltid kommer tillbaka till. Det här året har dock inte film varit mitt huvudfokus. Jag har valt att ta vara på möjligheten att upptäcka och utveckla andra uttryckssätt, för att välkomna fler sidor av mitt konstnärskap.

Jag vill att skapandet ska vara som ett litet äventyr. Jag vill inte veta vad som ska hända eller vad något ska bli. Även när jag tror mig veta så kan processen leda mig till något helt annat. Jag tycker om att ha det på det sättet och välkomnar föränderlighet, öppenhet och slump i min konstnärliga process. På så sätt behåller jag en nyfikenhet som är viktig för mig.

Oftast kommer min inspiration av en slump när jag besöker en plats eller när något händer i min vardag. Jag råkar upptäcka något och vill ta tillvara på det. Det jag framförallt fastnar för är känslor och stämningar som är vemodiga och oklara, och ur dessa kommer både humor och allvar som jag vill uppmärksamma. Tanken ”det här är intressant men jag vet inte varför” motiverar mig till att skapa.

Instagram: @gooseswanson