Galleri Falkenbergs Konstskola

Linda Dahl

Jag frågar för att kunna fortsätta fråga. Jag söker för att kunna fortsätta söka. I min konstnärliga process utforskar jag något obesvarat, inte för att finna svar, utan för att skapa utrymme för mer undran.

Det här innebär att jag undviker att definiera sådant som jag upptäcker i min process. Jag möter ord och material utan att döma dem och jag sätter inga gränser för vad de kan leda till. På så vis öppnar jag upp för oändliga samspel mellan tankar, ord, material och form. Det är dessa samspel jag experimenterar med i min konstnärliga praktik.

Olika samspel väcker olika associationer. Något torrt och tunt kan leda mig till ett ord, och därefter föda ett annat ord. En mjuk form kan bli hård och utveckla en ny abstrakt mening. Jag blandar, drar isär, kopplar samman och bygger vidare. Jag tar vara på det som uppstår i processen och associerar vidare.

Mina verk är direkta spår från min process, från mitt sökande. Dokumentationer av min process går att förstå på samma sätt och på senare tid har jag börjat se även dessa som verk.

Instagram: @lindadahl_
Webb: www.artbylindadahl.com
E-post: artbylindadahl@gmail.com