Galleri Falkenbergs Konstskola
Stenen och stubben (Akryl på pannå, 30 x 60cm)
1/4

p3a K Marklund

Jag bor på en tallhed vid en å mitt i skogen. Här har jag en egen ateljé som heter ”Ateljé laglös” eftersom den ligger i Dan Andersson och svedjefinnarnas tassemarker som, enligt gammal folkmun, var laglöst land.

Jag målar och skulpterar i varierande tekniker som akryl, betong, plastfolie, trä, kycklingnät, skulpturlim, rep, gamla tyger, frigolit, trästörar, pressenning, stenar, olja, blyerts, papier-mache, ritkol, lera, gamla stolar, eld, med mera.

Jag arbetar ofta snabbt och lite radikalt, och tänker och låter det gro mellan mina konstnärliga utfall. Jag återkommer till samma tema och motiv om och om igen i olika tekniker och på olika sätt. Det är värdefullt för mig att på allvar dyka in i mitt skapande och ägna mig åt det som skriker på att få göras, skriker om att få bli till.

Under drygt femton år var jag svårt sjuk i ME/CFS (detta kallades förr lite missvisande för kroniskt trötthetssyndrom och förväxlas ofta med utmattning) och jag orkade knappt skapa något alls. Den erfarenheten finns med mig och gror i saker där kanske bara jag själv ser att de finns.

Då, under de åren, blev leran och keramiken min räddning, en teknik som är mera handgriplig eftersom jag oftast var för trött i hjärnan för att klara av att måla eller teckna.
Jag har arbetat som bildlärare, och på senare tid på folkhögskolor med konst och skapande, där jag även har jobbat med frågan om skapade verksamhet är lika viktigt som de ”riktiga” ämnena som matematik, fysik eller svenska.

E-post: p3ahea@gmail.com
Instagram: @ateljelaglos
Facebook: @atelje laglös