Galleri Falkenbergs Konstskola
Utan titel (2022) Trä, kartong, tejp, plast, lim, tyg. Cirka 47x26x10cm och 32x26x10cm.
1/4

Annie Knutsson

Jag har länge intresserat mig för berättande, i ordets vidaste mening, och dess olika funktioner i människans liv. Under året på Falkenberg har jag även börjat reflektera över berättandet som form i sig självt, dess struktur och hur mycket den kan manipuleras innan det slutar att vara en berättelse. 

För första gången har jag testat att arbeta med film, både konventionellt och mer experimentellt. Processen har varit långsam, eftertänksam och trevande. I brist på tekniska kunskaper och utan tillgång till avancerade program har jag fått lägga mycket fokus på det grundläggande som bildens uppbyggnad och komposition, tempo och ljud kontra tystnad.

Timmarna är resultatet av ett sådant arbete och ett undersökande av filmmediets på förhand förväntade uppbyggnad och innehåll. Det har varit svårare än jag först trodde men också väldigt givande och jag kommer fortsätta att leta efter berättandets gränser för att se vad som tar vid på andra sidan.

I mitt konstnärskap i övrigt använder jag mig av flera olika metoder och material och tematiken rör återkommande det aviga och svåra i livet, sådant vi sällan pratar om. Jag föredrar när mina verk i någon mening blir till och blommar ut i mötet med betraktaren. Där i ligger det ofta frustrerande men också magiska med konst, att något den ena personen knappt tycker är minnesvärt för någon annan är omstörtande.

 

E-post: annie.knutsson@gmail.com