Galleri Falkenbergs Konstskola
Ut i vår hage (2023) Grafiskt tryck, linoliumfärg, papper. 29,7 × 42 cm
1/4

Maria Ivarsson

Min konst är på ett sätt ordlös. Jag förhåller mig till den med sinnena och kroppen snarare än språket. Att måla är för mig som att andas, det ger syre och liv. En livsnödvändighet som har sin egen puls.

Motiven uppstår oftast intuitivt, de ligger i själva måleriprocessen och väntar på något sätt. Det är en resa i färger och former som går i cirklar, den tar nya riktningar för att sedan vända tillbaka och skapa något nytt. Ett kretslopp av inspiration och kraft. Ofta blir det hela serier av målningar som svarar varandra och jag hittar gemensamma nämnare i dem långt efteråt. 

Naturen har alltid varit en stor del av mig och min själ. I mina motiv hittar man återkommande något av naturens element. Naturen ger lugn och energi samtidigt. Kanske är det just det jag letar efter i mitt måleri, en balans mellan dessa två komponenter.

Det är en gåva att få möjligheten att göra konst och kan den glädja andra är det också stort. Jag vill fortsätta att låta mig överraskas av resultatet och förundras över hur saker oväntat hänger ihop. Konsten är livet och kommer att vara min följeslagare vart jag än går.

 

E-post: maria.ivarsson@gmail.com

Instagram: ivarsson.m.h