Galleri Falkenbergs Konstskola
Godnatt min skatt (2023) Akryl på pannå, 60 x 50 cm
1/4

Lisa Andersson Berlin

Det finns ett skört läge där det absurda också är lockande och attraktivt, sekunden innan det slår över i aversion. Det läget är en outtömlig källa till energi och berättelser där jag prövar var gränserna går.

Min konst är ett utforskande av ett osorterat inre tryck av tankar, känslor, iakttaganden, färg och form. Samtidigt som jag gör konst av den ostyriga tryckvågen som vill ut, vill jag också stanna upp och undersöka och gestalta min omgivning med ömhet och närvaro. Jag inspireras av Eva Hesse, Karin Mamma Andersson, ruiner, Thåström, Anna von Hausswolff och all annan musik.

Jag målar i akryl på bomullsduk, pannå eller pizzakartong. Jag skulpterar i trasiga eller uttjänta ting, i papier maché och i gips. Jag använder också vardagliga material i min omgivning som väcker min nyfikenhet, som kompostjord och olika livsmedel. Min process börjar ofta med att jag ser ett ting, en form, eller en färg som klickar ihop med min pågående tankeverksamhet. Sedan löper processen växlande intuitivt och reflekterande. De lackerade tygobjekten som utgör verket Blus startade med ett undersökande av kompostjord. Jag klämde, kände och blandade den med vätska och uttjänta tyger. Jag reflekterade över jord, organiska kroppar, vämjelse och begär. Jag lyssnade på min intuition och tog mig fram med händerna.

 

E-post: lisa.alma.berlin@gmail.com