Galleri Falkenbergs Konstskola

Anja Freja Sjöström

Jag gillar att leka med kontraster och vill gärna vända på begreppen. Det som ses som fult vill jag lyfta upp som estetiskt vackert och uttrycksfullt. ”Ju fulare desto bättre” är ett av mina motton. Jag gillar också att använda ett kryptiskt språk där allmänheten tvingas göra en aktiv tolkning, så att konsten blir en konversation snarare än en monolog. Samtidigt vill jag att allt jag gör skall ha en djup mening med ett starkt innehåll och budskap.

I år, på konstskolan, har jag fått lära mig att bemästra alla visuella konstnärliga discipliner på ett grundläggande och rikt sätt, och samtidigt hittat ett eget språk och sätt att skapa på. Det har varit en väg för mig att upptäcka mig själv samtidigt som jag upptäckt världen - en resa som öppnade många dörrar för mig som jag inte visste att jag hade.

Experimentell fotografering och konceptuell/abstrakt konst är mina favoritområden, språk som jag tycker om att kommunicera med. Men jag skulle vilja jobba mer med videokonst och måleri i framtiden.

Kontakt: ansjostrom@outlook.com