Galleri Falkenbergs Konstskola

Anna Gerge

Linjen, färgen och rytmen får det att svindla. I skulptur förenas linjespel, volym och ytans form och skrovlighet. Enkla former och gestalter, till exempel ”huset/bostaden”, ”personen/barnet” och ”djuret/varelsen”, intresserar och får uttrycka olika tillstånd och stämningar. De erbjuder ingångar till fantasi och dagdröm och kan vara en plats för försjunkenhet och vila – för introspektion. I det samtalet – bortom ord – över tid och rum, inåt och utåt, i oss själva, med andra, är vi alla delaktiga …

Skulptur – små berättelser i lera och större verk som samspelar med omgivningen – undersöker existensen: att stå stabil, att motstå, att lyftas eller tyngas. Bilder i olja, tusch och teckningar blir ingångar till hur vi tar plats i världen och skapar den tillsammans med våra liv och kroppar – hur vi bär det förflutna och framtiden. Genom att fylla i luckor och söka efter olika spår av mänsklig erfarenhet kan den till synes enkla figuren väcka frågor – vad bär du med dig, vem är du, vem är jag, vad blir vi tillsammans? Vad är en människa?

Det här året på Falkenbergs Konstskola har gett mig utrymme att lyssna mer på mitt måleri. Jag har uppskattat det vänliga och undersökande klimatet.

E-post: anna@insidan.se
Hemsida: www.gerge.se

Anna Gerges fiktiva utställning "De levande" (PDF)