Galleri Falkenbergs Konstskola

Ninni Forslin

Min resa inom visuell gestaltning började som grafisk och digital formgivare, och jag har jobbat många år som AD inom mode och marknadsföring. Det konceptuella tänkandet har jag fört med mig in i mitt konstnärskap, där jag gärna utforskar olika tekniker som måleri, skulptur eller fotografi för att närma mig en rumslig stämning och atmosfär.

De teman jag arbetar med kretsar ofta kring medvetande och mystik – om något greppbart och logiskt som öppnas till att andas i en annan dimension. Jag finner den hårfina gränsen mellan det kända och det okända enormt intressant och det för mig in på seende, perception, vetenskap, science-fiction, spiritualitet och filosofi. Dessa influenser yttrar sig ofta visuellt genom dekonstruktioner, rastreringar och speglingar av motiv. För mig ger även kontexten av en plats en ytterligare dimension till mina verk och en möjlighet att slå ankar i det vardagliga livet, och jag är därför väldigt dragen till poesin i platsinriktad installationskonst.

Jag vill förmedla verk som är samtidigt eviga och flyktiga, tillsammans med en meditativ sinnesstämning och en bubblande nyfikenhet kring hur världen fungerar och vår plats i den.

E-post: forslinninni@gmail.com
Instagram: @ninniforslinstudio

Ninni Forslins fiktiva utställning "Brännpunkter" (PDF)