Galleri Falkenbergs Konstskola

Sandra Arvidsson Ahlstrand

Att våga satsa på sin dröm är någonting stort. Jag har levt i ett kreativt flöde i hela mitt liv. Kreativitet och min fantasi har alltid hört till mina styrkor.

Ett pågående projekt gestaltat som en magisk sagovärld gav mig möjligheten att bearbeta och berätta min historia. Här kunde jag välja hur synliga mina berättelser skulle bli för betraktaren. Och sagovärlden bara fortsätter att växa, som en del av mig. I starka färger byggs delar av mitt innersta, mina minnen och upplevelser upp. I både dåtid och nutid.

När jag arbetade med det här projektet råkade jag på det psykiska fenomenet pareidoli. De flesta har upplevt det – till exempel i form av ett ansikte som uppenbaras i ett slumpmässigt mönster. Det som lockade mig var att det är en illusion som kan uppfattas av flera människor samtidigt. Så jag började samla stenar med för mig tydliga ansikten, som kommer ingå i en permanent installation i en liten park i hembyn. Besökarna kommer inte bara vara betraktare utan även deltagare i mitt experiment. Hur många kommer se det jag ser?

◊ Sandra är bosatt i Uddebo

E-post: ahlstrand0406@hotmail.com