Galleri Falkenbergs Konstskola

Evelina Lavergren

Jag inspireras av och avbildar händelser som jag själv upplevt, hört andra berätta om eller sådant som jag tycker behöver uppmärksammas. Det gör att jag blir starkt engagerad i mina verk och det engagemanget är viktigt för mig! Jag målar främst i olja men tycker även om akvarell och intresserar mig också för filmskapande.

Så fort jag kunde greppa en penna har jag skapat bilder och det har följt med mig sedan dess. Sedan jag var liten har jag också spelat klassisk violin och på gymnasiet gick jag på estetisk linje musik.

Efter ett års arbete som kafébiträde och lärarvikarie efter gymnasiet kände jag att jag ville utveckla mitt konstnärskap. Tidigare hade konsten varit ett intresse men nu kände jag att jag ville ta den på allvar, lära mig mer om konst och konstnärsvärlden, få möjlighet att utveckla mitt konstnärskap och hitta en egen stil. Och få en stadig grund att stå på för att kunna söka vidare till konsthögskolor.

Det har varit ett väldigt givande år på Falkenbergs Konstskola. Jag har utvecklats mycket och lärt mig att se mina verk ur helt nya perspektiv. Jag har bestämt mig för att söka vidare till andra konstutbildningar och hoppas på att kunna fortsätta utbilda mig inom konstområdet i höst.

◊ Evelina Lavergren är 21 år och bosatt i Visby

 E-post: evelina.lavergren@gmail.com
Instagram: @evelinalavergren
hemsida/portfolio https://evelinalavergren.pb.gallery/