Galleri Falkenbergs Konstskola

Eva Hjärtberg

Jag försöker förmedla känslan jag får när jag känner mig synkad med naturen. Jag är fascinerad av naturen och dess mönster och det som oftast förhöjer min upplevelse är ljusets inverkan på färgerna.

Jag målar både föreställande och abstrakt, men det är alltid ljuset som intresserar mig. Jag får en stark känsla av närvaro när jag iakttar naturens ljusfenomen. Det finns en själslig eller andlig aspekt i den upplevelsen, något som jag har svårt att sätta ord på och därför vill gestalta i bild. Mitt mål är att kunna förmedla den upplevelsen och känslan. På så sätt blir själva ljuset mitt främsta motiv.

Jag har haft ett stort intresse för måleri sedan jag gick en oljemålningskurs på 80-talet. Numera målar jag mest i akvarell eller akryl. Min senaste utställning heter Naturljus och handlar om naturens läkande kraft.

◊ Eva Hjärtberg är bosatt i Vetlanda. Hon har en lång akademisk bakgrund som beteendevetare och lärare och har arbetat med konstnärligt skapande som pedagogisk och terapeutisk metod. ◊ Portfolio som nedladdningsbar PDF

 


E-post: evahjartberg@hotmail.com
Telefon: 073-0417272
Adress: Dalslund, 57493 Vetlanda
Instagram: Hjärtberg Art
Facebook-sida: Eva Hjärtberg

Porträttfoto av Daniel Hjärtberg