Galleri Falkenbergs Konstskola

Alexander Carles

Jag fick tidigt uppmärksamhet för mina konstnärliga färdigheter när jag började rita på min säng och tapeterna i mitt rum och efter att ha sett ett blyertsporträtt jag gjorde av en kompis i fjärde klass blev min mor övertygad om att jag var en konstnär i blivande.

Vägen till konsten gick dock genom mitt val att på gymnasiet utbilda mig till målare på bygg-och anläggningteknisk gren. När jag började jobba i färgbutiker kom jag i kontakt med konstnärsmaterial av olika slag och jag började måla på kvällskurser i 20-årsåldern. Men när jag träffade kärleken så åkte konsten ut från mitt liv.

En sommardag många år senare åkte jag till Mora och hamnade på Anders Zorn-muséet. Jag blev otroligt inspirerad och återupptog måleriet. Nu började jag prova det ena mediet efter det andra och fastnade för akvarell. Jag tycker fortfarande att det är min specialitet även om jag gärna målar i akryl och olja ibland.

Under detta fantastiska år i Falkenbergs konstskolas regi har jag fått ett bredare perspektiv på konsten. Konst är något fantastiskt och den behövs i alla samhällen och kulturer. Jag går i god för konsten som en väg till lycka. Liksom en matematiker ser matematik i allt hen ser så ser jag konst vartän jag vänder blicken.

 

 

 

E-post: alexcarles@hotmail.com / lillstugan66@outlook.com
Mobil: 070-4080261